Nyheder fra Bylauget

Plant En Skov i Kauslunde

Plant et træ

 

De første 1000 træer skal i jorden i det, der bliver Kauslundes helt nye Folkeskov. Kom og bak op om projektet og tag din egen spade med! Du kan selv vælge, om du vil plante et af vores egetræer, bøgetræer, ahorn eller noget hele syvende. Skoven bliver en mangfoldig løvskov! Det er Growing Trees Network Foundation, som står bag Danmarks nye Folkeskove.

Plant et træ -det er helt gratis- og støt det lokale foreningsliv samtidig. Kauslunde IF sælger sodavand, kage og pølsehorn.

Elever fra Hyllehøjskolen har øvet sig på et par sange om træer, som de vil synge.

Kauslundes nye skov bliver en fredskov. Det betyder, at den vil blive ved med at være en skov! Vælter der et træ, skal der plantes et nyt. Skoven bliver plantet på jord ejet af Kauslunde / Gamborg kirke, der nu vælger at give byen et nyt, rekreativt område og samtidig beskytte klimaet og grundvandet. Senere på året, eller til foråret, vil skoventreprenører fra Naturbyg.dk ApS og Naturplant sætte de resterende træer i jorden, og så er skoven etableret.

Begivenheden er en del af Danmark Planter Træer, som TV 2 og
Danmarks Naturfredningsforening står bag. Se det store tv-show på TV 2 den 14. september med Puk Elgård og Mikkel Kryger som værter. Ønsker du at støtte projektet og være med til at samle ind til en million nye træer i fredskove i Danmark, kan du støtte via Mobilepay 323052 med et valgfrit beløb.

Besøg gerne Growing Tree Network Foundations hjemmeside og læs mere om de nye danske Folkeskove: https://www.growingtrees.dk/

 

Tidsplan - Søndag den 8. september 2019

 11.30 - Preben Dahl (TV 2/FYN) og Peter Tanev (TV 2 Vejret) byder velkommen

 11.35 - Lars Heiselberg (Growing Trees Network Foundation): Derfor skal vi plante (mindst) en million træer i Danmark

 11.45 - Jette Rosendal (Sognepræst Kauslunde-Gamborg Sogn): Derfor donerer kirken jord til Kauslundes nye skov

 11.50 - Fællessang. Elever fra Hyllehøjskolen synger for

 12.00 - Træerne skal i jorden! Thomas Møller (Naturbyg) instruerer og giver gode råd.

 13.30 - Tak for i dag

Kauslunde Bylaug i sin nuværende form blev etableret den 9. februar 1972 i Kauslunde forsamlingshus.

Grundlaget for dette var en beslutning på bystævnet den 10. februar 1971, hvor det blev vedtaget at forsøge at få skabt et nyt grundlag for bystævnets fortsatte eksistens. Dette fandtes nødvendigt, da de fleste af de foreninger, der hidtil havde stået bag bystævnet, var blevet ophævet og der samtidig var enighed om, at den meget gamle tradition med et årligt bystævne så vidt muligt burde bevares.

Den første oldermand var uddeler Kristensen og de fire bisiddere var smedemester Axel Knudsen, forvalter Jørgen Friis, salgschef Aage Hansen og lærer Odbjerg. Bylauget startede med en formue på 1139,25 kroner som var placeret på en konto i Vends Herreds Sparekasse, Formuen var overført fra de byforeninger som ophørte med at fungere i forbindelse med etableringen af Kauslunde Bylaug. Bylauget havde ved sin etablering 21 medlemmer og tidepengene for det første år var 10 kroner pr medlem.

På bystævnet i februar 1973 blev det vedtaget at fremtidige bystævner skal afholdes hvert år, den første fredag i februar.

Kilde: Bylaugets forhandlingsprotokol, skrevet af E. Odbjerg og Jørgen Friis.

Login

Joomla Template - by Joomlage.com